ОСТАННІ НОВИНИ

На Хмельниччині знову викрили медиків на оформленні фіктивних інвалідностей

Наталя Дуляба

|

На махінаціях із оформленням фіктивної інвалідності на Хмельниччині спіймали двох медиків, під час обшуків у них вилучили 8 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора.

Затриманими є лікарка-неврологиня та фельдшер екстреної медичної допомоги. За даними слідства, вони організували незаконне оформлення інвалідності військовозобов’язаним чоловікам.

Як уточняють у департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції, неврологиня також є заступницею голови ВЛК районного ТЦК.

Фельдшер шукав охочих отримати групу інвалідності. Лікарка оформляла «клієнтів» на стаціонарне лікування до неврологічного відділення та без їхнього фактичного перебування там документувала наявність у пацієнтів певних хвороб. У подальшому це ставало підставою для встановлення фіктивних груп інвалідності.

Ціна таких «послуг» коливалась від 3600 до 7800 доларів.

Правоохоронці затримали фельдшера «швидкої» 10 жовтня під час отримання чергового траншу.

За результатами проведення обшуків у спільників вилучили 182 000 доларів та 6500 євро, що у гривневому еквіваленті становить майже 8 млн грн.

Також вилучено чорнові записи із прізвищами «клієнтів», діагнозами, сумами коштів, медичними документами.

Заступниці голови ВЛК районного ТЦК та лікарю підстанції екстреної медичної допомоги оголосили підозру за ч. 3 ст. 369-2 ККУ (зловживання впливом). Санкція статті передбачає до восьми років тюрми з конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Правоохоронці встановлюють повне коло осіб, задіяних у схемі, а також осіб, які встигли скористатися «послугами» фігурантів.

Нагадаємо, нещодавно в Україні прогриміли гучні затримання посадовців МСЕК, які заробляли на оформленні фіктивних інвалідностей для військовозобов’язаних чоловіків.

Так, на початку жовтня у Хмельницькому на масштабній корупційній схемі затримали керівницю МСЕК і її сина, посадовця обласного управління Пенсійного фонду. Вони за гроші оформляли фіктивну інвалідність військовозобов’язаним.

Під час обшуків у фігурантів знайшли майже 6 млн доларів готівкою, купи грошей були сховані по всіх шафах і шухлядах. При цьому очільниця МСЕК викинула через вікно дві сумки, напаковані 0,5 млн доларів.

Згодом посадовців МСЕК спіймали у Рівному. Вони за 15-20 тисяч доларів встановлювали фейковий діагноз військовозобов’язаним.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *