ОСТАННІ НОВИНИ

Обговорюватимуть проблеми профілактики негативних явищ серед дітей та підлітків

|

З 12 по 21 травня в рамках угоди про співпрацю у Національному університеті «Львівська політехніка» перебуватиме делегація Університету прикладних наук міста Ерфурт, Німеччина. Представники делегації візьмуть участь у роботі міжнародної науково-практичної конференції «Проблеми посередництва та профілактики негативних явищ серед дітей і підлітків: аспекти міжнародної співпраці», яку проводитимуть 16- 18 травня на базі Центру творчості дітей та юнацтва Галичини – повідомляє прес-служба міськради.

Як зазначив начальник відділу у справах неповнолітніх Львівської міської ради Тарас Гурей, мета перебування німецької делегації – обмін науково-практичним досвідом в галузі підготовки фахівців соціальної сфери, ознайомлення з діяльністю державних установ і громадських організацій соціальної сфери та участь у роботіконференції.

Конференція проводиться з ініціативи Університету прикладних наук (м. Ерфурт, Німеччина), Львівської обласної державної адміністрації, Львівської міської ради, Національного університету “Львівська політехніка”.Співпраця українських та німецьких фахівців в галузі соціальної роботи має вже деcятирічну історію.

Довідка: У 1995 році, з ініціативи Львівського обласного центру соціальних служб для молоді “Довіра” при підтримці фахівців з LAS-Земельної спілки зайнятості та соціальних справ Землі Тюрінгія (Німеччина), розпочалась довгострокова співпраця по підвищенню фахової кваліфікації соціальних працівників Львівщини. Понад 500 працівників – спеціалістів соціальної сфери, як державних установ, так і недержавних організацій – стали учасниками семінарів “Ремедіум”. Близько 30 фахівців з різних галузей соціальної сфери мали можливість стажуватися в Тюрінгії. Учасники міжнародних українсько-німецьких семінарів отримали інноваційні знання, досвід та навички роботи з окремими групами населення, зокрема з узалежненими від психоактивних речовин та членами їх родин; родиною; з дітьми та жінками, що зазнали насильства; дітьми з особливими потребами; жінками в життєвих кризах; з представниками ЗМІ для більш глибокого висвітлення потреб та проблематики соціальних послуг.

Співпраця з німецькими партнерами, їх інформаційна, фахова та економічна підтримка, дала можливість розширити коло учасників цієї міжнародної профілактичної програми. Тепер це не тільки працівники служб у справах неповнолітніх, центрів соціальних служб для молоді, керівники та фахівці загальноосвітніх навчальних закладів, лідери громадських організацій, а й психологи, лікарі, викладачі вищої школи; представники МВС та ЗМІ; науковці ВНЗ міста та області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *