ОСТАННІ НОВИНИ

Спікер Палати представників США «не має бажання» далі фінансувати Україну

Наталя Дуляба

|

Спікер Палати представників США республіканець Майк Джонсон висловив сподівання, що на президентських виборах переможе Дональд Трамп, який «покладе край» війні в Україні, тому схвалення подальшої допомоги їй не буде потрібне. Про це про це він сказав в інтерв’ю Punchbowl News, повідомляє Європейська правда.

На питання про можливість схвалення подальшої підтримки України в Конгресі Джонсон сказав, що «не має бажання далі фінансувати Україну» і сподівається, що «в цьому немає потреби».

«Якщо (на виборах, – ред.) переможе Трамп, то, я вірю, він справді зможе покласти край цьому конфлікту. Я справді вірю в це. Я думаю, що він зателефонує Путіну і скаже йому: годі», – додав спікер Палати представників.

Він також сказав, що якщо переможе Камала Гарріс, війна в Україні не закінчиться, і назвав це «відчайдушним і небезпечним сценарієм».

Майк Джонсон, як відомо, тривалий час гальмував ухвалення пакета з допомогою Україні та союзникам США на початку року на 61 мільярд доларів, але зрештою запропонував свій подібний законопроєкт, схвалений у квітні.

Ситуація в американському Конгресі може змінитись на користь республіканців після виборів у листопаді 2024-го, що може внести ще більше невизначеності в подальше схвалення фінансування України.

Республіканський кандидат у президенти Трамп неодноразово обіцяв завершити війну в Україні ще до того, як складе присягу, і лякав «Третьою світовою війною», якщо переможе опонентка Гарріс.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

 Фото з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *