ОСТАННІ НОВИНИ

НАТО проведе навчання з ядерного стримування Steadfast Noon

Наталя Дуляба

|

У понеділок, 14 жовтня, стартують щорічні стратегічні навчання НАТО з ядерного стримування Steadfast Noon. Участь у них візьмуть участь понад 60 літаків, що виконуватимуть тренувальні польоти над Західною Європою. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Півночноатлантичного альянсу.

Військові навчання з ядерного стримування триватимуть два тижні, тобто до 27 жовтня включно. У них братимуть участь винищувачі НАТО, здатні нести американські ядерні боєголовки, але без застосування бойової зброї.

Польоти відбуватимуться переважно над Бельгією і Нідерландами, а також у повітряному просторі над Данією, Великою Британією і Північним морем.

«Ядерне стримування є наріжним каменем безпеки Північноатлантичного альянсу. Steadfast Noon є важливим випробуванням ядерного стримування та надсилає чіткий сигнал будь-якому супротивнику, що НАТО захищатиме всіх членів альянсу», – прокоментував генеральний секретар НАТО Марк Рютте.

Ядерні навчання НАТО проводить щороку у жовтні. У Steadfast Noon беруть участь 2000 військовослужбовців із восьми авіабаз і різні типи літаків, включаючи реактивні літаки, здатні нести ядерну зброю, бомбардувальники, винищувачі супроводу, літаки-заправники та літаки, здатні вести розвідку та радіоелектронну боротьбу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *