ОСТАННІ НОВИНИ

Сили оборони повернули деякі позиції на Курщині, але росіяни знову пішли в наступ, – ЦПД

Наталя Дуляба

|

У Курській області тривають важкі і динамічні бої. Після того, як Сили оборони повернули деякі свої позиції, російські війська знову пішли у штурм. Про це повідомив керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко.

«На Курщині тривають активні бої. Після того, як Сили оборони частково повернули позиції, куди влізли росіяни, вони почали знову посилати колони на штурм», – розповів він.

Бойові дії на Курщині є динамічними, тож ситуація постійно змінюється. Відтак Андрій Коваленко наголосив, що не варто фіксувати будь-які результати як остаточні.

«Російські воєнкори, до речі, взагалі намагаються цю тему засушити, бо не виходить все так, як хотілося їм», – додав він.

Зазначимо, 10 жовтня аналітики Deepstate заявили, що росіяни «продавили» лівий фланг угруповання Сил оборони на Курщині – у бій довелося вступати в районі Новоіванівки. Також підрозділи РФ намагались закріпитися в районі населених пунктів Новоіванівка та Зелений Шлях. Причиною просування росіян аналітики назвали нескоординованість дій українських підрозділів.

Тим часом головком ЗСУ Олександр Сирський заявив, що Росія перекинула близько 50 тисяч військових у Курську область, послабивши свої позиції на інших напрямках фронту в Україні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *