ОСТАННІ НОВИНИ

Близько 62% хворих в області вмирають від серцево-судинних хвороб

|

Близько 62% хворих в області вмирають від серцево-судинних хвороб, а 404 особи з кожної тисячі дорослого населення має серцево-судинну патологію. Такі цифри було озвучено на виїзному засіданні кардіологічної школи ім. М. Д. Стражеска, у роботі якого взяли участь провідні кардіологи і терапевти МОЗ України, науковці різних регіонів України та практичні лікарі.

За словами головного терапевта Головного управління охорони здоров`я ЛОДА Т.Пошивак, сьогодні у Львівській області на обліку перебуває майже 807 тисяч людей із серцево-судинною патологією. Одним із найголовніших показників стану здоров`я населення є поширеність артеріальної гіпертензії, яка є основним фактором ризику розвитку ІХС та інфаркту міокарда, а також цереброваскулярної патології. На думку головного обласного кардіолога С.Павлика, ріст непрацездатності та передчасної інвалідності від серцево-судинних захворювань зумовлений двома основними соціально-економічними факторами: неможливістю забезпечення адекватного безперевного лікування через відсутність достатніх коштів у населення та масовим виїздом працездатного населення за межі України і випадання цієї групи хворих з поля зору лікарів.

У всіх вікових групах втрати України від хворіб системи кровообігу є значно більшими ніж в інших країнах Європейського регіону, за винятком Російської Федерації, Білорусі, Казахстану та Туркменістану, повідомляє прес-служба ГУОЗ ЛОДА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *