ОСТАННІ НОВИНИ

Вакцина проти COVID-19 у продажу з’явиться аж восени?

Андрій Котенський

|

Вакцина проти COVID-19 може з’явитися на комерційному ринку пізніше літа 2021 року, хоча міністр охорони здоров’я Максим Степанов прогнозував «до літа». Так вважає голова Комітету ВР з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький. Про це він розповів в інтерв’ю Інтерфакс-Україна, пише УП. Життя.

«Міністр говорив, що не раніше літа, але я думаю, що пізніше. Поки виробники офіційно заявили, що вони торгують лише з державами.

Є мільйон бажаючих за свої гроші завезти вакцину і почати вакцинувати в приватних клініках, але ці спроби завершуються нічим, тому, що всі виробники просять лист від уряду, що він на це погоджується.

Уряд України, як і будь-який інший уряд, такого листа не дасть», – сказав Радуцький.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв’ю Українській правді, взагалі не зміг назвати приблизних дат, коли вакцина проти COVID-19 з’явиться у продажу в Україні.

«Я не можу цього сказати. Тут багато залежить від різних факторів», – сказав Ляшко.

Нагадаємо, Україна, окрім Covishield (AstraZeneca), поки що планує використовувати ще 3 вакцини проти COVID-19: Pfizer, Sinovac та Novavax.

Як відомо міністр охорони здоров’я України Максим Степанов запевнив, що невдовзі в Україні робитимуть 6 мільйонів covid-щеплень на місяць.

В Україні вакцинація від COVID-19 стартувала 24 лютого, а на Львівщині – 25 лютого. За цей час в Україні вакциновано лише 320 263 особи, з них обидві дози вакцини отримали тільки 2 людини.

Вакцинацію від COVID в Україні роблять вакциною CoviShield, виготовленою в Індії компанією Serum Institute – найбільшим світовим виробником вакцин. 23 лютого в Україну поставили пів мільйона доз цієї вакцини. Детальніше про побічні ефекти та ефективність вакцини читайте за цим посиланням.

22 березня в Україні стартував другий етап вакцинації, під час якого щеплення отримають сімейні лікарні, а також люди віком від 80 років.

Зазначимо, що Львівщина отримала 42 200 доз вакцини AstraZeneca (Covishield) для вакцинації від COVID-19. На Львівщині за понад місяць від коронавірусу вакцинували лише 10 113 осіб. Також в області вже почали готуватися до третього етапу вакцинації.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *