ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині готуються до третього етапу вакцинації від COVID

Вероніка Рой

|

На Львівщині проводять підготовку до третього етапу вакцинації від коронавірусної інфекції. Про це інформує Львівський обласний центр громадського здоров’я.

Під час третього етапу отримати щеплення від COVID-19 зможуть:

  • люди віком 65-79 років;
  • працівники сфери освіти;
  • працівники структур державної безпеки (Державна служба України з надзвичайних ситуацій, Національна поліція України, Національна гвардія України, Служба безпеки України, військовослужбовці Збройних Сил України, Міністерство внутрішніх справ України).

Якщо людина належить до працівників освіти або безпекових структур, то вона має повідомити своє керівництво про намір вакцинуватися. Якщо ж особа належить до цільової групи за віком, то їй слід звернутися до свого сімейного лікаря, який внесе у списки на вакцинацію.

Нагадаємо, в Україні вакцинація від COVID-19 стартувала 24 лютого, а на Львівщині – 25 лютого. Зазначимо, що Львівщина отримала 42 200 доз вакцини AstraZeneca (Covishield) для вакцинації від COVID-19. 22 березня в Україні стартував другий етап вакцинації, під час якого щеплення отримають сімейні лікарні, а також люди віком від 80 років.

На Львівщині за понад місяць від коронавірусу вакцинували лише 10 113 осіб.

Додамо, очільник МОЗ Максим Степанов підписав наказ, яким дозволено вакцинувати лідерів громадської думки залишками доз Covishield. На Львівщині громадські діячі, які хочуть вакцинуватися, мають заповнити спеціальну анкету.

Вакцинацію від COVID в Україні роблять вакциною CoviShield, виготовленою в Індії компанією Serum Institute – найбільшим світовим виробником вакцин. 23 лютого в Україну поставили пів мільйона доз цієї вакцини. Детальніше про побічні ефекти та ефективність вакцини читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *