Мирон Колодко, представник Незалежної експертної екогрупи: «Конкурс проектів рекультивації сміттєзвалища оголошено не для доброї справи»

|

“Конкурс проектів рекультивації сміттєзвалища оголошено не для того, щоб зробити добру справу, а щоб вирішувати якісь свої внутрішні інтереси. І навіть поїздка пана Одухи та голів сільських рад до Австрії не є зрозумілою з погляду елементарної логіки.

Чому саме таким шляхом пішов конкурс? Я кажу і буду казати, що цей конкурс абсолютно незаконний і в юриспруденції такого поняття, як конкурс, загалом не існує. Мав би бути тендер.

Дуже цікавий склад комісії: з чотирнадцяти осіб шестеро є представниками міської влади – Одуха, Базарник, Магура, Пайонкевич, Желіско, Бурган. Одного представника від влади достатньо, а всі решта… Я не розумію, як вони можуть працювати, якщо вони не є фахівцями. Адже тут розглядають технічне питання. Мене також здивувало, чому до конкурсу не залучено громадські організації.

Щодо фірми «Гафса», то це єдиний конкурсант так званого конкурсу, який зробив великий обсяг роботи. Завдяки фірмі вперше за багато років почали будівництво фільтрату збірника і системи очистки фільтратів. За часів минулої влади ця справа просувалася вперед, але з приходом цієї влади раптом все призупинилося. Невідомо, з яких причин призупинено будівництво фільтрату збірника, на який з бюджету витрачено 2,2 мільйона гривень. Я скерував запит депутатам, щоб вони вивчили це питання, адже воно тягне на кримінальну справу. Так само я звертався до Одухи, але відповіді конкретної не отримав».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *