ОСТАННІ НОВИНИ

Україна наздогнала Росію за виробництвом ударних дронів, – очільник «Укроборонпрому»

Наталя Дуляба

|

Україна вже зрівнялася з РФ за темпами виробництва дронів, схожих на «Шахеди», та інших типів ударних безпілотників. Про це розповів гендиректор «Укроборонпрому» Герман Сметанін в інтерв’ю Армії.Inform.

«У 2024 році Україна наздогнала Росію щодо кількості виробництва дронів-камікадзе, схожих на Shahed-131 та Shahed-136, а також у виробництві інших ударних безпілотників. “Те, що на Росії вибухає, – то все наше”, – саме так сказав міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін. І це факт», – відзначив Герман Сметанін.

За словами глави «Укроборонпрому», такі темпи виробництва стали можливими завдяки кооперації державних компаній із приватними.

Водночас Сметанін підкреслив, що приватні підприємства самотужки не можуть виготовити потрібну кількість безпілотників, тож «Укроборонпром» підписує з ними ліцензійну угоду, за умовами якої до виробництва залучають державні компанії.

Як повідомляв Львівський портал" href="https://portal.lviv.ua/">Львівський портал, торік у листопаді «Укроборонпром» підтвердив запуск серійного виробництва ударного безпілотника, який є вітчизняним аналогом «Шахеда». Рекордна дальність польоту безпілотника під час випробувань сягала 1000 км.

Згодом міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив, що Україна вийшла на серійне виробництво й щомісяця виготовляє десятки власних аналогів «Шахедів».

Нещодавно у структурі ЗСУ навіть створили окремий рід сил для безпілотників.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *