ОСТАННІ НОВИНИ

Помер екстренер збірної України з футболу Михайло Фоменко

Олег Дерев'янко

|

У понеділок, 29 квітня, помер 75-річний український футболіст та колишній головний тренер збірної України Михайло Фоменко. Про це Львівському порталу повідомили в Асоціації футболу Сумської області.

«З Михайлом Івановичем пішла ціла епоха українського і світового футболу», – зазначили в Асоціації.

З 1972 до 1978 року Михайло Іванович виступав за київський футбольний клуб «Динамо», з яким виграв Кубок Кубків та Суперкубок УЄФА. Фоменко був вихованцем сумської футбольної школи «Спартак», у складі якого й робив перші кроки на професійному рівні. До переходу в «Динамо» також провів сезон за луганську «Зорю».

Як тренер, Фоменко попрацював з низкою українських клубів, зокрема київським «Динамо» (на чолі киян по разу виграв чемпіонат та Кубок України), «Металістом», «Таврією», запорізьким «Металургом». Окрім того, очолював збірну Іраку та місцевий клуб Рашид, а також національну команду Гвінеї.

Також Фоменко став першим тренером в історії збірної України, на чолі з яким національна команда змогла подолати відбірковий турнір до чемпіонату Європи.

У 2016 під керівництвом наставника збірна пробилася до фінальної частини Євро-2016, на якій програла усі три матчі на груповому етапі. Після чого Михайло Іванович подав у відставку.

Влітку 2023 року стало відомо, що Михайло Фоменко лікується від онкологічного захворювання.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *