ОСТАННІ НОВИНИ

98-річна жінка пройшла пішки 10 км, щоб вийти з окупованої частини Донеччини

Ольга Денисяка

|

98-річна мешканка Очеретиного на Донеччині подолала 10 кілометрів пішки, аби вийти з окупованої частини села. Про це повідомили в Головному управлінні Нацполіції в Донецькій області.

«Лідія Степанівна під обстрілами пройшла весь фронт, подолала близько 10 км, двічі падала – але будь-що прагнула дістатися вільної української території. Відважній жінці надано всю необхідну допомогу, зараз вона перебуває у відносній безпеці», – йдеться в повідомленні.

Будинок, який жителька Очеретиного будувала власними руками, зруйнували росіяни, а її рідні зазнали поранень. Рятуючись від окупантів, жінка, якій пішов 98-й рік, здійснила неможливе.

«Лідія Степанівна йшла весь день, без їжі та води, декілька разів падала без сил і, як вона каже, «засинала». Трималася на двох палицях та «на характері». У розпал боїв пенсіонерка дивом залишилась живою та неушкодженою. Надвечір втомлену пішохідку побачили на дорозі військові та передали групі поліції «Білий Янгол». Поліцейські відвезли жительку в шелтер для евакуйованих, де про неї піклуються. Наразі правоохоронці шукають родичів жінки», – розповідають у поліції.

Після пройденого шляху Лідія Степанівна почувається добре.

«Я ту війну пережила і цю війну переживаю. Залишилась без нічого. Але я своєю Україною на ногах вийшла», – каже жінка.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *