ОСТАННІ НОВИНИ

Новозбудована окупантами залізниця буде в зоні ураження, – ЗСУ

Наталя Дуляба

|

Російські окупанти таки можуть добудувати залізничну гілку через захоплені території Донецької і Запорізької областей до Криму. Однак ця колія опиниться у зоні ураження ЗСУ. Про це розповів речник Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук в етері національного телемарафону.

«Ця залізнична гілка є набагато ближче до лінії бойового зіткнення. Враховуючи ту допомогу, яку ми маємо отримати, можна сказати впевнено, що вона опиняється в зоні ураження. Але ворог має всі шанси добудувати цю залізницю… Вони розуміють, що міст у Криму є під загрозою, тому цю тактику ворога цілком можна зрозуміти», – сказав він.

При цьому Плетенчук визнав, що найбільша перевага залізниці – можливість її швидко відновити, і росіяни це добре розуміють. Водночас він засумнівався, що це створить серйозні проблеми для ЗСУ: «Питання в тому, для кого буде більше проблем».

Говорячи про російську логістику Дмитро Плетенчук нагадав, що після української атаки на мості в Криму не працює залізнична частина, бо окупанти не впевнені, що вона витримає навантаження.

Додамо, що про активне будівництво залізничного сполучення між Ростовом і Кримом розповідає радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко. Він вважає, що колію біля Маріуполя між селами Новоселівка, Гранітне, Бурне у Донецькій області окупанти можуть завершити вже найближчим часом, тож посадовець закликає українських військових вже почати бити по ній.

Нагадаємо, ще наприкінці березня очільник ГУР Кирило Буданов говорив, що окупанти майже завершили будівництво залізниці у південних областях. Він назвав це «серйозною проблемою» для України, проте вважає, що з цим вдасться впоратись, оскільки вражати сухопутну гілку залізниці є значно легше, ніж міст у Криму.

Про будівництво залізничної гілки на окупованому півдні України говорив і сам президент РФ Владімір Путін. Він заявляв, що перша ділянка залізниці нібито відновлює доступ до Бердянська. Загалом новою колією росіяни хочуть з’єднати Ростов-на-Дону з Кримом.

Британська розвідка вважає, що залізниця є одним із найбільших інфраструктурних об’єктів Росії на тимчасово окупованих територіях України. Завдяки ній росіяни можуть спробувати відновити зруйновані об’єкти промисловості в Маріуполі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *