ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни другий рік поспіль скасовують святкування на 9 травня

Наталя Дуляба

|

У самій Росії, а також на тимчасово окупованих територіях України скасували гучні і масові святкування, які щороку проводять 9 травня. Про це повідомляє Львівський портал.

Як зауважують у британській розвідці, Москва цьогоріч скасувала марші «Безсмертного полку», натомість 1-11 травня росіянам пропонують розвішувати портрети загиблих родичів на автомобілях та в громадських місцях.

Крім того, у п’ятьох областях Росії, у Брянській, Псковській, Білгородській, Рязанській та Курській, скасували традиційні паради до 9 травня. Ймовірною причиною цьому є побоювання щодо можливих атак українських безпілотників. У цьому контексті розвідники пригадали торішній інцидент за тиждень до 9 травня, коли над самим Кремлем вибухнув невідомий безпілотник, а Росія звинуватила у цьому Україну.

«Це вже другий рік, коли скасовують марш “Безсмертний полк” і з безпекових міркувань згортають паради до Дня перемоги. Цього року Дню перемоги передує інавгурація Путіна, що відбудеться 7 травня. На рішення російського керівництва також могли вплинути потенціал для протестів і висловлення невдоволення війною проти України», – кажуть у британській розвідці.

Також не буде святкувань на 9 травня і на тимчасово окупованих територіях України, стверджують у Центрі національного спротиву. Всі масові заходи окупаційна влада скасувала нібито через «провокації».

«Насправді ж без масовки святкування на ТОТ не відбулось би. А після інавгурації міжнародного злочинця Владіміра Путіна та подальших планів щодо мобілізації й взагалі б ризикували перейти в протести. Відтак від нього відмовились. Це добре ілюструє реальний рівень підтримки окупантів на окупованих територіях», – наголошують у Русі опору.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *