ОСТАННІ НОВИНИ

Обіцяв «допомогти» мобілізованому: на хабарі у Львові затримали військового

Наталя Дуляба

|

26-річний військовий у Львові «погорів» на хабарі. За 3000 доларів він обіцяв прилаштувати мобілізованого у тилову частину. Про це Львівському порталу повідомили у Спецпрокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

Йдеться про 26-річного військовослужбовця територіального управління Військової служби правопорядку ЗСУ. За даними слідства, він вимагав 3000 доларів від мобілізованого за те, що допоможе йому влаштуватись на службу в тиловій військовій частині на Рівненщині або Львівщині.

Встановлено, що фігурант мав «домовитись» із іншими військовими посадовцями. Таким чином мобілізований чоловік мав би служити у тилу, а не в зоні бойових дій.

Водночас у Держбюро розслідувань уточняють, що мобілізований, який звертався по «допомогу», проходив курс базової загальновійськової підготовки в одній з військових частин Рівненської області.

Затримали військового на «гарячому» у Львові під час отримання всієї суми хабара. Йому вже оголосили підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 ККУ).

Санкція статті передбачає покарання – до 8 років тюрми. Військового суд помістив під варту.

Слідство триває, правоохоронці вивчають причетність до протиправної діяльності інших посадових осіб.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *