ОСТАННІ НОВИНИ

Пил із Сахари знову дістався до України

Олег Дерев'янко

|

У середу, 24 квітня, пил із Сахари дістався до південних областей України. Пил залишатиметься в атмосфері над країною до п’ятниці, 26 квітня, а потім відступить на схід. Про це Львівському порталу повідомили в Укргідрометцентрі.

За даними відомства, пил із Сахари, який вчора спостерігався у Греції, швидше вимиватиметься з атмосфери через циклон і вологі повітряні маси, оскільки визначають погоду на більшій частині території країни.

«Це сприятиме перехопленню частинок пилу краплями води у хмарах та опадах. Втім в деяких районах це явище може надавати хмарам жовтуватий відтінок, а самі дощові краплі, що випадатимуть, міститимуть цей пил і не будуть кришталево чистими», – йдеться у повідомленні.

На супутниковому зображенні, де пил позначено рожевим кольором, він чітко прослідковується над південними та центральними районами та поширюється на північ.

Facebook/ Український гідрометеорологічний центр

 

В Миколаївському обласному центрі з гідрометеорології зазначили, що вранці, 24 квітня жителі Миколаївщини могли спостерігати «брудний» дощ.

Facebook/ Дмитро Миколаївець

 

«Дощ і вітер південної чверті сприяють акумулюванню пилу і осадженню його з опадами. Попередні висновки щодо якості атмосферного повітря в м. Миколаїв: перевищення гранично допустимих концентрацій завислих речовин (пилу) не зафіксовано», – розповіли у центрі.

Пісок та пил також зафіксовано на поверхнях рослин у Херсоні.

«Активний циклон з південно-західної Європи висотними потоками приніс пил та пісок, які при випадінні зливового дощу залишили слід на поверхнях предметів, рослинах», – зазначили Херсонському обласному центрі з гідрометеорології.

Facebook/ Херсонський обласний центр з гідрометеорології

 

Нагадаємо, що на початку квітня 2024 року, пил із Сахари, який рознесло вітром в Європу, дійшов до України. Спочатку його зафіксували у західних регіонах, а пізніше він накрив більшість областей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *