ОСТАННІ НОВИНИ

Росія хоче до 9 травня захопити Часів Яр, а в червні почати контрнаступ, – Зеленський

Ольга Денисяка

|

Росія хоче до 9 травня, коли там святкують День перемоги у Другій світовій війні, захопити Часів Яр у Донецькій області, розповів президент Володимир Зеленський, передає Радіо Свобода.

«Росія хоче до 1 червня мобілізувати 300 тисяч бійців. Ми до цього готуємось. До 9 травня Росія розраховує на сході України зайняти Часів Яр… Я розраховую, що ми вистоїмо, що надійде зброя вчасно, і ми зможемо відбити ворога, а потім розбити плани РФ щодо повномасштабних контрнаступальних дій в червні», – сказав президент.

За словами Зеленського, «сьогодні українським бійцям, які тримають оборону на тому напрямку, не вистачає потрібного озброєння». Саме тому він «розраховує на допомогу від США».

«Я нещодавно був в регіоні, говорив з бійцями. Бійцями не вистачає техніки, щоб боротися з російськими дронами-розвідниками, які коригують артилерійський вогонь Росії, а також не вистачає артилерійських снарядів», – наголосив він.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *