ОСТАННІ НОВИНИ

Затримка допомоги США може призвести до оперативно значущих успіхів росії, – ISW

Андрій Котенський

|

За оцінками ISW, постійні затримки США з наданням безпекової допомоги Україні обмежують здатність українських військ проводити ефективні оборонні операції, надаючи російським військам гнучкість у проведенні наступальних операцій, повідомляє Українська правда із посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Динаміка затримки допомоги Україні від США може призвести до оперативно значущих успіхів у майбутньому для російських військ. Військові аналітики зазначили, що Росія і Україна беруть участь у постійній гонці інновацій та адаптації у сфері протиповітряної оборони, в якій Росія продовжує коригувати час, масштаби, склад і цілі своїх ударів, намагаючись проникнути в систему протиповітряної оборони України.

Значні затримки у наданні військової допомоги з боку США вже призвели до дефіциту запасів зенітно-ракетних комплексів України і перешкоджають здатності України адаптуватися до еволюції російських ударних комплексів.

Обмежена кількість систем протиповітряної оборони та перехоплювачів змушує Україну приймати складні рішення щодо розподілу систем ППО між тиловими та фронтовими районами, залишаючи фронтові війська значною мірою вразливими до російських повітряних атак.

ISW констатує, що лише Сполучені Штати можуть швидко надати Україні системи протиповітряної оборони в обсязі, необхідному для значного покращення спроможностей протиповітряної оборони України.

Як відомо, президент Володимир Зеленський повідомив про те, що Україна вже не має необхідної кількості озброєння, щоб успішно протистояти російській навалі. Ракет до ППО майже не залишилось.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *