ОСТАННІ НОВИНИ

Золота приватизація. У Львові з аукціону продали Львівдіпронафтохім

Маркіян Рой

|

У вівторок, 16 січня, Фонд державного майна України продав на аукціоні майновий комплекс державного підприємства «Львівський державний інститут з проєктування нафтопереробних і нафтохімічних підприємств». Переможець торгів запропонував за нерухомість 200 мільйонів гривень. Відповідні результати аукціону оприлюднено на електронній торговій системі Prozzoro Sale.

За даними Prozzoro Sale, на аукціон із продажу «Львівдіпронафтохіму» зголосилися 33 учасники, а початкова ціна лота складала всього 588,5 тис. грн.

Переможцем торгів став Богдан Миколайович Стасів  (як фізична особа), який запропонував 200 млн грн. На другому місці фінішувало товариство з обмеженою відповідальністю «РОСТМОСТБУД», що запропонувало 195 млн і 1 гривню. Замкнуло трійку найбільших ставок товариство з обмеженою відповідальністю «СКАЇЙ», що запропонувало рівно 195 млн грн.

Що цікаво, «Львівдіпронафтохім» розташований у Львові на вулиці Золотій 8, із загальною площею нерухомого майна, що складає 6 112,4 кв.м. Проте найціннишим в цьому лоті є сама земля підприємства, що становить площу понад 54 сотих. Виходить, що 1 сотка землі переможцю обійдеться майже у 97 тис. доларів, що є рекордом вартості землі на публічний аукціонах у Львові.

Тепер переможець торгів до місяця часу має заплатити 200 млн грн + 20% ПДВ. Якщо не заплатить – право викупу переходить до другого учасника торгів – ТзОВ «РОСТМОСТБУД».

За даними Youcontrol, Стасів Богдан Михайлович є одним з власників ТзОВ житлово-будівельна компанія «ЗИГЗАГ-18», що зареєстрована у Львові в 2003 році, й займається будівництвом і обслуговуванням житлових будинків.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *