ОСТАННІ НОВИНИ

Парафехтувальник зі Львова здобув «золото» на етапі Кубка світу

Маркіян Рой

|

Львівський парафехтувальник Андрій Демчук виборов золоту медаль на етапі Кубка світу, який проходить у Великобританії у Кардіффі. Про це Львівському порталу в управління молоді та спорту Львівської ОВА. 

Кубок світу з фехтування на візках розпочався 11 січня у Великобританії у місті Кардіфф. У перший день змагань українській збірній вдалось вибороти дві нагороди – «золото» Андрія Демчука та «бронзу» черкащанина Артема Манька.

У фіналі Андрій Демчук переміг суперника з Китаю Тіана Жанкяна з рахунком 15:12.

«Дякую тим, кому зобов’язані найбільше – ЗСУ, за можливість робити своє! До закінчення відбору на Paris 2024 залишився один старт, і тим важливіша ця перемога!», – розповів Андрій Демчук.

У змаганнях етапу Кубку світу беруть участь представники з 31-ї країни, збірна України представлена 11 спортсменами, серед яких ще двоє представників Львівського обласного регіонального центру «Інваспорт» – Антон Дацко та Наталія Морквич.

Зазначимо, що Андрій Демчук є чемпіоном літніх Паралімпійських ігор 2016 року, заслуженим майстром спорту України, багаторазовим призером міжнародних змагань.

В інваспорт прийшов у 19 років після ампутації ноги, яку довелося зробити через недугу. Тренується у Львівському обласному центрі спорту людей з інвалідністю «Інваспорт».

Свою перемогу на літній паралімпіаді Демчук присвятив друзям, які загинули у боях на сході України. Раніше Львівський портал" href="https://portal.lviv.ua/">Львівський портал розповідав історію успіху спортсмена. Детальніше читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *