ОСТАННІ НОВИНИ

Правоохоронці розповіли деталі жорстокого побиття студентів у Золочеві

Наталя Дуляба

|

Старшокурсники золочівського училища вирішили побити студентів молодших курсів і знімати ці знущання на відео, бо ті порушили «негласні правила гуртожитку». Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Йдеться про випадок, що стався торік 9 жовтня в гуртожитку профучилища у Золочеві. Тут четверо студентів побили першокурсників.Для цього вони одягали боксерську рукавицю та по черзі били неповнолітніх студентів. Саме знущання знімали на відео.

«Метою побиття було покарати першокурсників за порушення «негласних правил гуртожитку»», – кажуть прокурори.

Як уточняють у Нацполіції Львівщини, кривдниками були двоє 19-річних хлопців, а також юнаки віком 17 і 18 років. Вони побили чотирьох першокурсників у голову та в груди у присутності «багатьох очевидців».

«Окрім того, кривдники принижували своїх жертв, знущались з них та знімали свої дії на відео, яке в подальшому було викладене в Інтернет. Там його і виявили правоохоронці під час моніторингу», – додають правоохоронці.

У самому училищі обурились такою жорстокістю своїх студентів й закликали правоохоронців провести розслідування. Згодом стало відомо, що за це побиття старшокурсників відрахували.

Фігурантам оголосили підозру за ч.2 ст.296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене групою осіб). Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, – до 5 років обмеження волі або позбавлення волі на 4 роки.

Досудове розслідування триває.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: поліція, скриншот із відео

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *