ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині відрахували з навчання старшокурсників, які побили першркурсників

Андрій Котенський

|

Скандал про знущання із першокусників на Золочівщині призвів до відрахування старшокурсиків училища, які причетні до знущань та побиття, а також до виселення їх із гуртожитку. Мало того, на жорстоких підлітків ще очікує відповідальність перед законом. Про це Львівському порталу повідомили у Департаменті освіти і науки Львівської ОДА.

Департамент освіти і науки Львівської ОВА повідомляє, що категоричного засуджує будь-які прояви цькування будь-кого з учасників освітнього процесу. А ганебний випадок, який стався нещодавно в одному із закладів Золочева, називає абсолютно не прийнятним ні з морального, ні етичного, ні правового погляду.

«Особи, що вчили неприпустимі дії, понесуть відповідальність перед законом після розслідування поліції, куди звернулося керівництво закладу. Крім цього, за неповагу до гідності інших учасників освітнього процесу порушники відраховані з закладу та виселені з гуртожитку», – йдеться у повідомленні.

Водночас у ЛОВА нагадують, що поведінка дітей також залежить від виховного процесу батьків, які зобов’язані «виховувати у дітей повагу до гідності, прав, свобод і законних інтересів людини, законів та етичних норм, відповідальне ставлення до власного здоров’я, здоров’я оточуючих і довкілля».

Раніше Львівський портал повідомляв, що у Золочеві, в гуртожитку місцевого училища, старшокурсники побили першокурсників. За фактом побиття розпочато кримінальне провадження. Молодикам загрожує до п’яти років обмеження волі, або до 4 років тюрми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *