ОСТАННІ НОВИНИ

День Соборності у Львові: на Личаківському кладовищі вшанували борців за незалежність України

Ольга Денисяка

|

Сьогодні, 22 січня, відзначають День Соборності України та 101-у річницю проголошення Акту злуки УНР та ЗУНР. З цієї нагоди на Личаківському кладовищі поклали квіти до могил борців за незалежність України. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Учасники заходу поклали квіти до могил борців за незалежність України на полі почесних поховань № 67, учасника АТО Віктора Гурняка, Президента Національної Ради ЗУНР Євгена Петрушевича та Меморіалу воїнам Української Галицької Армії.

Також запалили лампадки біля могил Держсекретаря військових справ ЗУНР Дмитра Вітовського, коменданта Січових Стрільців Михайла Галущинського, керівника і засновника «ПЛАСТу» Олександра Тисовського, воїна УГА Северина Левицького, воїнів АТО та на полі почесних поховань № 76.

Опісля відбувся чин екуменічної панахиди за тими, хто віддав своє життя в боротьбі за незалежність та територіальну цілісність України.

Нагадаємо, офіційно в Україні День Соборності відзначають з 1999 року. День Соборності відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.

Більше про День Соборності України можна дізнатися у матеріалі Львівського порталу: «В єдності – сила. 101 річниця Дня Соборності України».

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *