ОСТАННІ НОВИНИ

Міськрада Львова взяла у підпорядкування гуртожиток МВС, жителі якого роками не могли приватизувати кімнати

Наталя Дуляба

|

Львівська міська рада прийняла у комунальну власність гуртожиток на вул. І. Виговського, 45-А. Його мешканці, майже півтисячі пенсіонерів МВС, роками не могли приватизувати свої кімнати. «За» відповідну ухвалу сьогодні, 25 квітня, проголосували 50 депутатів, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Надати згоду на передачу у власність територіальної громади м. Львова відомчого гуртожитку на вул. І. Виговського, 45-А від Головного управління Національної поліції у Львівській області», – йдеться в ухвалі.

Зазначимо, у цьому гуртожитку зараз мешкають 540 людей, серед яких є близько 450 пенсіонерів МВС. Тривалий час вони не могли приватизувати свої помешкання, тому неодноразово просили свого балансоутримувача, Головного управління Нацполіції Львівщини, передати гуртожиток у підпорядкування міста. У березні цього року вони навіть вийшли на мирну акцію протесту.

Нагадаємо, навесні 2017 року Верховна Рада України прийняла з правками закон № 1076, який дозволяє мешканцям гуртожитків приватизовувати своє житло. Ініціатором на автором законопроекту є нардеп зі Львівщини Ігор Васюник.

Цей закон Верховна Рада приймала ще у 2016 році, однак Президент України Петро Порошенко наклав на нього вето. Після цього обурені мешканці гуртожитків пікетували Адміністрацію Президента. Остаточну редакцію закону з правками Рада ухвалила майже рік потому.

Детальніше про проблему мешканців гуртожитків читайте у матеріалі: «Приватизацію житла у гуртожитках знову відклали в шухляду. Зріє соціальний «вибух».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *