ОСТАННІ НОВИНИ

Рада прийняла закон, який дозволить мешканцям гуртожитків приватизувати своє житло

|

Верховна Рада України прийняла в цілому Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків» (№ 1076), який дозволить мешканцям гуртожитків приватизувати своє житло. Рішення було прийнято сьогодні, 5   квітня, під час пленарного засідання ВРУ. «За» відповідний документ проголосували 256 народних депутатів України, передає кореспондент Львівського порталу.

«Цього закону вимагали 600 тисяч мешканців гуртожитків в Україні уже п’ятий рік! Його вимагали ті українці, які хочуть захисти свої права від тих, хто думав, що «прихватизував» державні підприємства разом з людьми та гуртожитками та може викидати їхні речі на вулицю», – наголосив, виступаючи з парламентської трибуни, ініціатор та співавтор законопроекту, народний депутата Ігор Васюник.

За його словами, цей закон буде діяти в інтересах тих, хто 20-30 років пропрацював на державних підприємствах, прийшовши туди молодими фахівцями і спеціалістами.

«Цей закон діятиме в інтересах лікарів, вчителів чи людей інших спеціальностей, які на законних підставах живуть в гуртожитках», – підкреслив Ігор Васюник.

Як  повідомляв Львівський портал, 20 квітня 2016 року Верховна Рада України ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект №1076 щодо удосконалення окремих положень передачі гуртожитків у власність територіальних громад і забезпечення реалізації житлових прав законними мешканцями гуртожитків. Відповідний законопроект підтримали 252 народних депутатів.

Однак 20 травня 2016 року Президент України Петро Порошенко застосував право вето до Закону щодо забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків.

Співавтор законопроекту щодо забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків І. Васюник тоді заявляв, що «Радники та друзі президента зробили йому дуже погану послугу».

Після цього обурені мешканці гуртожитків пікетували Порошенка.

Сьогоднішнє, 5 квітня, голосування відбулося із урахуванням усіх зауважень та правок, зокрема, Президента України.

Детальніше про проблему мешканців гуртожитків читайте у нашому матеріалі: «Приватизацію житла у гуртожитках знову відклали в шухляду. Зріє соціальний «вибух»..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *