ОСТАННІ НОВИНИ

У Всесвітній день захисту лабораторних тварин на площі Ринок відбудеться акція проти вівісекції

Соломія Головіна

|

У Львові на площі Ринок 24 квітня відбудеться акція проти вівісекції – проведення хірургічних операцій над живими тваринами з метою наукового досліду. Про це повідомляють організатори.

 

Як зазначається, акція розпочнеться о 17 год.

«Будемо разом говорити про те, що таке досліди на тваринах, чому це погано і як з цим боротися, а боротися цілком реально! Не будьте байдужими, приходьте!», – наголошують організатори.

Додамо, що 24 квітня відзначають Всесвітній день захисту лабораторних тварин. Цей день був заснований Міжнародною асоціацією проти експериментів на тваринах у 1979 році і підтриманий ООН. Поняття «лабораторна тварина» склалося в кінці 90 століття у зв’язку з бурхливим розвитком експериментальної біології і медицини, а з другої половини 20 століття метод наукового експерименту над тваринами сформувався як самостійний напрям. Як наголошує організація «Екологія – Право – Людина»,  сьогодні лабораторні тварини використовуються для моделювання патологічних процесів та випробовування ліків, косметичних засобів, цигарок, харчових добавок, засобів побутової хімії. Щорічно сотні мишей, кролів, мавп та собак гинуть в лабораторіях. Окрім того, тварин використовують під час навчання майбутніх медичних працівників і ветеринарних лікарів. Саме з метою привернення уваги світової громадськості до даної проблеми і був заснований Всесвітній день захисту лабораторних тварин.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *