ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині до кінця року відкриють ще 4 спортмайданчики

Дарина Смеречанська

|

У Львівській області до кінця року в області відкриють ще 4 спортивні майданчики. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

Власне нині відбулась координаційна рада щодо реалізації в області Національної стратегії з оздоровчої та рухової активності в Україні до 2025 року.

“За останні роки ми зробили чимало для розвитку фізичної культури і спорту на території області. Зокрема варто згадати програму “Сільський спорт”, яка підтримала колективи, що представляли свою діяльність в різних видах спорту, а також інша  програма “Спортивний майданчик”, яка від вчора стала комплексною програмою і у її межах було реалізовано реконструкцію та будівництво футбольних полів, встановлення комплексних спортивних майданчиків з тренажерним обладнанням”, –  зазначив заступник голови Львівської ОДА Роман Филипів.

Начальник управління фізичної культури та спорту Роман Хім’як наголосив, що в області відкрили 94 спортивні майданчики, відтак ще 4 планують спорудити до кінця року.

“Всього заплановано облаштувати 98 спортивних майданчиків, з них 30 об’єктів зі штучним покриттям, 61 об’єкт із тренажерним обладнанням. Окрім того плануємо замінити штучне покриття для  7 спортивних майданчиків, термін експлуатації яких перевищив 10 років”, – зазначив Роман Хім’як.

Директор департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА Андрій Ковальський зазначив, що у межах Національної стратегії з оздоровчої та рухової активності в Україні департамент проводить співпрацю з молодіжними та дитячими громадськими організаціями.

“Співпраця відбулась через конкурс мікропроектів, зокрема підтримали близько 20 проектів, серед яких фестиваль НебуХай, футбольний турнір проти наркотиків, близько 6 велотурів у межах області. Загалом у заходах взяли участь більше 5 тисяч осіб. Окрім того, проводили розповсюдження соціальної реклами, що популяризує здоровий спосіб життя”, – підкреслив Андрій Ковальський.

У межах зустрічі присутні обмінялись думками та напрацювали план заходів задля популяризації спорту та рухової активності  у 2019 році.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *