ОСТАННІ НОВИНИ

У ЛОДА заговорили про «житлову кризу»

Анастасія Семенюк

|

Т.в.о. директора департаменту архітектури та розвитку містобудування Оксана Ткачук під час апаратної наради сьогодні, 24 вересня, підняла проблему масового будівництва житла, яке при  цьому відбувається без зведення необхідних об’єктів соціальної інфраструктури, зокрема, шкіл та садочків. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

«Однією з проблем є масове будівництво житла, ми називаємо це «житловою кризою». Тому що це призводить до погіршення містобудівної ситуації, оскільки не будуються об’єкти комунального господарства, соціальної інфраструктури. Власне, цим пояснюється невдоволення людей будь-яким будівництвом. Тільки-но починається якесь будівництво – до нього відразу негативне ставлення, агресія», – зазначила Оксана Ткачук.

Своєю чергою керівник ДАБІ у Львівській області Роман Желих наголосив, що у новими державними будівельними нормами при  зведенні мікрорайону передбачене обов’язкове будівництво садків та шкіл.

«Запрацював новий ДБН, який набрав чинності з 1 вересня. В ньому безпосередньо заклали всі ці речі, які мав контролювати сам орган місцевого самоврядування. Тобто це все мало бути передбачено містобудівною документацією на детальному плані або плані зонування території. Зараз це закладено в ДБН: якщо будується мікрорайон, він має бути обов’язково забезпечений закладами соціального призначення – дитячі садочки, школи. Раніше сама міська рада визначала – розмістити чи не розмістити, і де. А зараз це все має відбуватися в обов’язковому порядку», – сказав він.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *