ОСТАННІ НОВИНИ

У рештках свиней, які викинули біля Крехова, чуми не виявили

Наталя Дуляба

|

У тваринних рештках, які самовільно викинули поблизу Крехова, африканської чуми не виявили. Про це сьогодні, 13 серпня, під час апаратної наради у Львівській ОДА повідомив голова Держекоінспекції Львівщини Микола Маланич, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Цієї суботи ми зафіксували порушення природоохоронного законодавства в частині тваринних відходів. Дежпродспоживслужба відібрала миттєво проби, і підтвердження на чуму відсутнє. Наскільки мені відомо, всі тваринні відходи вже вивезли на санветзавод, їх готують до утилізації. Своєю чергою ми відібрали проби ґрунтів, орієнтовно через два тижні матимемо результат», – розповів Микола Маланич.

Також він зазначив, що під час обстеження тваринних рештків вдалося виявити бірки.

«Там були бірки, тому думаю, що для правоохоронців не буде проблемою встановити їхнє походження (тваринних рештків, – ред.). Розмір завданої шкоди залежатиме від нормативно-грошової оцінки, бо це сталося за межами населеного пункту», – додав Микола Маланич.

Питання про відкриття кримінального провадження вирішуватимуть після того, як експертиза покаже, що землі, куди скинули тваринні рештки, є забрудненими.

Нагадаємо, 11 серпня біля села Крехів Жовківського району виявили несанкціонований скид близько шести тонн тваринних решток.

Фото: Ігор Муравський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *