ОСТАННІ НОВИНИ

Загроза з неба. Україна хоче скликати засідання Ради Україна – НАТО

Андрій Котенський

|

Україна зробить запит на скликання засідання Ради Україна – НАТО. Україні потрібно налагодити постачання ППО, відповідних систем і ракет, щоб захистити небо. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський.

«Україна зробить запит на скликання засідання Ради Україна – НАТО щодо захисту неба, постачання ППО, відповідних систем і ракет. Активно працюємо зараз і щоб зробити результативним перший Глобальний саміт миру в червні. Ми дякуємо всім лідерам і державам, які за цей тиждень висловили свою готовність узяти участь у саміті у Швейцарії», – заявив Володимир Зеленський.

Президент України також зауважив, що терор в Україні і в Ізраїлі має спільну мету – загибель і вбивства невинних людей, і це потрібно зупинити.

«Заради того, щоб досягти справжньої рівності в захисті від терору, коли і для нас тут, в Україні, у Європі, і в інших частинах світу діятимуть однакові, справді рівні правила, коли ми стикаємось з однаковими проявами терору, однаковими ударами ракет і дронів. За ці два дні ми вже чого лише не чули. Про різні конфлікти – тут, у Європі, і на Близькому Сході, – різні рівні загроз, різний повітряний простір. Хоча однакові «шахеди» та балістика… Про різні загрози ескалації. Але хіба життя людські різні, хіба різна гідність у людей? Ні. Однаково кожне життя ми цінуємо. Повинні цінувати. Повинні захищати на одному рівні від терору», – повідомив Володимир Зеленський.

Як відомо, Велика Британія та США не збиватимуть повітряні цілі над Україною, як це було над Ізраїлем, бо «це різні конфлікти»

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *