ОСТАННІ НОВИНИ

Більшість капеланів отримали статус учасника бойових дій за перших два роки війни на Донбасі

Наталя Дуляба

|

Одинадцятьом військовим капеланам, які з 2014 по 2016 роки перебували та здійснювали пастирське служіння в зоні АТО (проте не перебували на штатних посадах у Збройних Силах України, Національній гвардії України та Державній прикордонній службі) надали статус учасника бойових дій. Про це йдеться у відповіді Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції на запит народного депутата України Ігоря Васюника, копія якого є у розпорядженні Львівського порталу.

 

Як йдеться у відповіді, міжвідомча комісія з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій Держслужби у справах ветеранів війни та учасників АТО, із 7 жовтня 2014 року по 25 червня 2015 року  розглянула загалом 14 заяв священнослужителів щодо надання їм статусу учасника бойових дій.

«За результатами розгляду статус учасника бойових дій надано 11 громадянам та трьом відмовлено у зв’язку з невідповідністю документів, долучених до заяв», − вказано у відповіді.

Зазначимо, що до 2016 року законодавство України не передбачало можливості військовому капелану отримати статус учасника бойових дій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *