ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині 26 роботодавців підозрюють у «тіньовій зайнятості»

Омелян Шевчук

|

Середня заробітна плата у Львівській області становить 7 037 грн. Проте 6,3 відсотки роботодавців виплачують своїм працівникам мінімальну зарплату і навіть нижчу – 3723 гривні. Про це сьогодні, 26 квітня, під час прес-конференції у Львівському прес-клубі, повідомила перший заступник начальника головного управління Держпраці у Львівській області Олена Грицак.

 

«Там порушень нема, але люди можуть працювати не повний місяць, можуть перебувати у відпустках», – розповіла вона.

Також є 63% роботодавців, які платять зарплату від 3723 гривні до 4-х тисяч.

Це значна кількість роботодавців, які формально дотримуються законодавства. Але є підозра, що можуть приховувати виплати. Тому що людині недостатньо цієї суми, аби прожити. У службах зайнятості є вакансії з набагато вищою зарплатою, але люди, чомусь не погоджуються на неї, а продовжують працювати за менші гроші. Це має всі ознаки тіньової зайнятості.

Олена Грицак розповідає, що за перший квартал до поліції вже скеровано 26 результатів перевірок, де є ознаки підозри щодо виплати зарплати в «конвертах».

Також, чиновниця розповіла, що до управління Держпраці надходять звернення осіб, яким усно пропонували пройти стажування – один місяць, а потім звільняли, грошей не платили і ніяких письмових доказів, що ця людина тут працювала, не було.

«Я хочу нагадати, що законодавство забороняє роботодавцям самостійно запроваджувати стажування. Стажування може бути тільки в тому випадку, якщо ця особа стоїть на обліку в центрі зайнятості. В іншому – це буде порушенням законодавства про працю», – попередила роботодавців Олена Грицак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *