ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові засудили хабарника-викладача «Львівської політехніки»

Олександр Косик

|

Районний суд Львова визнав хабарника-доцента одного з ВНЗ винним у вчиненні кримінального правопорушення та засудив його до сплати штрафу у 17 тисяч гривень. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

 

Схему одержання неправомірних вигод доцентом одного з львівських вищих навчальних закладів задокументували працівники Управління захисту економіки у Львівській області спільно із слідчими Галицького відділу поліції та за процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №1.

Викладач вимагав 370 доларів США у студента університету за сприяння у підготовці та захисті дипломної роботи, а також в успішному складанні іспиту. Правоохоронці затримали зловмисника 11 січня у власному кабінеті під час отримання обумовленої суми неправомірної вигоди. Доцента було затримано в порядку ст.208 КПК України, суд обрав для нього міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Районний суд Львова визнав обвинувачуваного винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та засудив його до сплати штрафу  у 1000  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 тисяч гривень, з позбавленням права обіймати посади пов’язані із виконанням адміністративно-господарських функцій строком на один рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *