ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові викрили шахрая, який привласнив і продав комунальне приміщення за 1,5 мільйона

Дарина Смеречанська

|

У Львові правоохоронці викрили зловмисника, причетного до незаконного заволодіння нежитловим приміщенням. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ НП у Львівській області.

 

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області спільно з слідчими Франківського відділу поліції та за процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №3 викрили 36-річного львів’янина, який на підставі підроблених документів незаконно заволодів нежитловим приміщенням комунальної власності міста Львова.

Правоохоронці встановили, що зловмисник подав до органів державної реєстрації підроблені документи про те, що він є власником нежитлового приміщення, при цьому достовірно знаючи, що вказана нерухомість йому не належить.

Незаконно отримавши приміщення у власність, чоловік його відразу ж продав, а кошти, виручені від реалізації незаконно здобутого майна, легалізував. Від такої оборудки територіальна громада міста Львова зазнала збитків на суму у понад 1,4 мільйона гривень.

Чоловікові повідомлено про підозру у скоєнні правопорушень, передбачених ч.4 ст.190 (шахрайство в особливо великих розмірах), ч.1 ст.209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) та ч.4 ст.358 (використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України. Невдовзі суд обере для нього міру запобіжного заходу, на незаконно здобуте приміщення накладено арешт.

Максимальне покарання, передбачене статтями, – позбавлення волі на строк п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *