ОСТАННІ НОВИНИ

ТОП-6 місць Львова для незабутнього купання на Водохреща

Соломія Григор'єва

|

Як співається в коляді: «А той третій празник – Святе Водохреща»… А те Святе Водохреща вже у цю п’ятницю! У цей день люди традиційно освячують воду та пірнають в ополонку, щоб набратися сил та здоров’я на цілий рік.

 

Цьогоріч на Водохреща львів’янам не так легко буде знайти місце, де можна було би пірнути в ополонку, адже на водоймах міста посилять контроль, щоб люди не купались. Відтак Львівський портал підготував перелік кількох місць, де це можна буде зробити та ще й отримати від цього чимало задоволення.

Цього року мерія дозволила організаторам Водохрещенських купань проводили пірнання, проте вся відповідальність за безпеку людей буде на їх плечах. Тому ці місця обладнають рятувальними постами із зимовими рятувальними засобами на водоймах. Зазначимо, що традиційних купань у Левандівському озері чи на Погулянці не буде, тож на цих місцях буде посилено контроль за безпекою, чергуватимуть МНСники.

Відтак, надаємо наш рейтинг найцікавіших місця для проведення Йорданського Водосвяття.

Вже вкотре охочих покупатись запрошують у парк «Горіховий гай». 19 січня з 9.00 у парку можна буде пірнути в ополонку, а з 12.00 до 12.30 відбудеться освячення води. Загалом святкування у «Горіховому гаю» триватимуть до 18.00: тут частуватимуть гарячим чаєм, колядуватимуть, діятиме фудзона, будуть обладнані місця для обігріву та переодягання.

Ще одне місце для купання в ополонці обладнають в озеро «Погулянка»,  вул. Вахнянина. Як завжди, там буде святкове освячення води та масове пірнання у воду.

В свою чергу Kavalier Boutique Hotel також знає, як зцілити тіло, очистити душу та підняти настрій. У цьому закладі на Водохреща, а саме з 9.00 до 16.00, пропонують попірнати в освячену воду, випити глінтвейну та поїсти смачного гарячого бограчу. Організатори обіцяють, що після такого купання всі цілий рік будуть здорові як духовно, так і фізично. Вартість купання – 75 гривень. На місці обов`язково нададуть рушник та забезпечать місцем, де можна буде переодягнутись.

Окрім того є три точки пірнання в ополонку неподалік Львова. Йорданську купіль організовують і на Винниківському озері. Насичена програма розпочнеться з 10.30. Організаторами передбачене купання, щедрування, чаювання/кавування та перекус смаколиками. Також біля озера працюватиме фотозона.

У Брюховичах на Йордан запрошує Церква Пресвятої Трійці (УГКЦ). Там проведуть традиційне Йорданське Водосвяття та Йорданські купелі на озері по вулиці Під Осовою. Заходи відбуватимуться о 12:00 год. Додамо, що у Брюховичах також можна буде пірнути в ополонку на озері, що на вулиці Курортній, 20а (озеро «Брюховичі»), проте деталі цієї події невідомі.

Готельний комплекс Edem Resort Medical & SPA з 14:00 запрошує усіх на освячення води. Кожен бажаючий зможе зануритись у освячене озеро та набрати для себе освяченої джерельної води. Усіх пригощатимуть гарячим чаєм після пірнання, біля озера діятиме смачна ярмарка, а у ресторані організовують святковий обід від шеф-кухаря. Освячення води та купання проводитиметься безкоштовно, а святковий обід у ресторані Terrace обійдеться у 1200 грн з людини.

Зазначимо, що традиційні пірнання в ополонку будуть і в віддалених від Львова точках: у Сколе, Верещиці, Солуках, тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *