ОСТАННІ НОВИНИ

13 «золотих» автобусів «ЛАЗ» обіцяють запустити на вулиці Львова до кінця року

Катерина Родак

|

До кінця цього року на вулиці Львова обіцяють запустити більшість відремонтованих автобусів «ЛАЗ», які місто закупило до Євро-2012. Про це сьогодні, 25 жовтня, під час брифінгу розповів керівник АТП №1 Орест Хамула, передає кореспондент Львівського порталу.

За його словами, на території АТП-1 зараз у парку є 31 автобус «ЛАЗ». З 1 листопада шість автобусів планують випустити на маршрути. Цікаво, що на запит Львівського порталу у АТП №1 повідомило, що місто до чемпіонату Євро-2012 закупило 32 автобуси, у 2012 році – їх було взагалі 33 штуки.

«З них 13 закріплені за маршрутами. Шість машин зараз відремонтованих, перебувають в обкатці із 1 листопада відбудеться закріплення їх за маршрутами разом з водіями… Порядку семи машин є в довготерміновому ремонті. Я думаю, що до Нового року ми їх також відремонтуємо і випустимо на маршрути», – зазначив О. Хамула.

Щодо автобусів-«гармошок», які колись курсували на Сихів, у АТП №1 вважають за недоцільне їх використовувати.

«5 машин-«гармошок» зараз недоцільно експлуатувати, бо великі витрати пального і з безпеки руху ми не можемо зараз пустити їх по тих вулицях. Якщо буде вулиця Шевченка закрита, і буде курсування по Тунельній, можливо, ми зможемо запустити ці машини туди. Зараз їх недоцільно ремонтувати і недоцільно випускати. У свій час вони експлуатувалися на 4-му маршруті на Сихів», – каже Орест Хамула.

Щодо вартості ремонтів автобусів «ЛАЗ», то керівник АТП №1 на це питання відповів:

«Ми зараз відремонтували ті машини, де простіші ремонти. А по інших машинах, ми вже побачимо, як відкриємо двигуни і коробки. Там нема нічого складного, дороговартісного, але чітко сказати зараз не можу».

Він уточнив, що автобуси «ЛАЗ» місто закуповувало у 2009-2011 роках, відтак термін експлуатації (10 років-ред.) ще не минув.

«Вони експлуатувалися інтенсивно, без вихідних. Ці всі машин пройшли більше ніж 500 тисяч км», – пояснив необхідність проведення ремонтів О. Хамула.

Нагадаємо, що одразу після закупівлі автобусів “ЛАЗ” тодішній керівник АТП №1 Михайло Сидорович заявив про їхню несправність.

Як відомо, нещодавно міські депутати погодили меморандум про співпрацю між АТП №1 та ТзОВ «Оптимум-Фактор», яким з міського бюджету для АТП виділяється 19 мільйонів на погашення заборгованості за автобуси до «Євро-2012» перед «Львівським автобусним заводом». Власне частку у ТзОВ «Оптимум-Фактор» має Таїсія Саніна – дружина росіянина Ігоря Чуркіна, який свого часу розорив ЛАЗ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *