ОСТАННІ НОВИНИ

Пил зі Сахари накриє більшість областей України

Наталя Дуляба

|

Пил зі Сахари, який рознесло вітром в Європу, дійшов вже і до України. Спочатку його зафіксували у західних регіонах, а в понеділок, 1 квітня, він накриє більшість областей. Про це Львівському порталу повідомили в Укргідрометцентрі.

«Хвиля тепла із західного Середземномор’я, яка принесла до нас аномально високі температури повітря останніми днями, захопила ще пил із Сахари/ Мешканці західного регіону могли спостерігати це ще вчора, а сьогодні він пошириться на більшість областей України. Небо буде тьмяним», – йдеться у повідомленні.

Пил може бути шкідливим для людей з респіраторними захворюваннями, осіб похилого віку та дітей, тому українцям радять зачиняти вікна.

Синоптики також показали супутниковий знімок із платформи EUMETSAT, який і демонструє пил зі Сахари в повітрі:

Зазначимо, що хмари пилу зі Сахари напередодні зайшли у низку європейських країн, зокрема в Німеччину, Францію, Швейцарію та Румунію. Через це небо там мало помаранчевий відтінок.

Як відомо, щороку з Сахари здіймається від 60 до 200 млн тонн мінерального пилу. Найбільші частинки швидко падають назад на Землю, втім найдрібніші іноді можуть пролітати тисячі кілометрів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *