ОСТАННІ НОВИНИ

У спеку роботодавцям рекомендують збільшити працівникам обід до 3-4 годин

|

Роботодавцям рекомендують збільшити обідню перерву працівникам до 3-4 годин через аномальну спеку.

Як повідомляють у Львівському обласному лабораторному центрі МОЗ, при роботах на відкритих місцевостях і температурі зовнішнього повітря +35ºС і вище, тривалість періодів безперервної роботи повинна складати 15-20 хвилин з наступною тривалістю відпочинку не менше 10-12 хвилин в охолоджуваних приміщеннях. В охолоджуючих приміщеннях, щоб уникнути негативного впливу на організм великого перепаду температур, слід підтримувати температуру повітря на рівні +24-25°C.

В умовах підвищеної температури рекомендується допускати до роботи осіб не молодше 25 і не старше 40 років. З метою профілактики зневоднення організму рекомендується правильно дотримуватися питного режиму. При температурі повітря більше +30ºС і виконанні робіт середньої тяжкості, потрібно випивати не менше 0,5 л води на годину – приблизно один стакан кожні 20 хвилин.

У громадських та офісних приміщеннях рекомендується:

– застосування сонцезахисних пристроїв на вікнах, вікон із тонованого скла та локальних кондиціонерів, звичайних електричних вентиляторів;

– застосування централізованих систем кондиціонування,охолодження та вентиляціїу будинках;

– застосування повітряних завіс на входах у будинки;

– адміністративне регулювання режиму роботи (скорочення робочого дня, зміні початку та закінчення робочого дня, використання кімнат відпочинку з оптимальними параметрами мікроклімату та повітрообміну);

– збільшення обідньої перерви працівникам до 3-4 годин, виключивши роботу в найжаркіший період з 13 до 16 години ( за згодою роботодавця).

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *