ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відбудеться ексгумація людських решток, які знайшли у садовому кооперативі

|

У п’ятницю, 28 квітня о 11.00 год. відбудеться ексгумація людських останків, виявлених на ділянці в садовому кооперативі «Світоч» за адресою 6-й Топольний провулок у м. Львові. Про це Львівському порталу повідомили у пре-службі Львівської міськради.

Перші останки були виявлені на території садового кооперативу у 2013 році. З цього часу на ділянці було проведено два етапи пошуково-ексгумаційних досліджень – у 2014 та 2015 роках. Роботи виконувалися фахівцями Комунального підприємства Львівської обласної ради «Доля» на замовлення Меморіального музею тоталітарних режимів «Територія Терору». Виявлені кісткові рештки найбільш імовірно належали померлим у Пересильній тюрмі № 25, яка в 1944–1955 рр. розташовувалась на сучасному проспекті В. Чорновола, 45.

Ексгумаційні роботи проводяться Меморіальним музеєм тоталітарних режимів «Територія Терору», що розташований на місці пересильної тюрми № 25, та Комунальним підприємством Львівської обласної ради «Доля», яке займається пошуком, дослідженням, ексгумацією і перепохованням осіб, котрі загинули внаслідок депортацій, воєн та політичних репресій.

Участь в заході візьмуть: представники музею «Територія Терору», фахівці КП ЛОР «Доля», представники Львівської міської ради.

Контактні особи: Анна Шиманська (тел. 0967835096), Володимир Довжинський (тел. 0671411392).

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *