ОСТАННІ НОВИНИ

Земельна афера. Біля Рясне-Руського у червні таки збираються почати будівництво індустріального парку

|

Незважаючи на заяви прокуратури, на спірній ділянці, яку не можуть поділити Львів і Рясне-Руське, таки будуватимуть індустріальний парк.

Як розповіла начальник управління інвестицій та проектів департаменту економічного розвитку ЛМР Ольга Сивак у коментарі виданню Tvoemisto.tv, після заяв прокуратури, будівництво першого в Україні індустріального парку у Львові не відмінили.

Раніше повідомляли, що реакція інвестора може бути непередбачуваною, в ЛМР побоювались, що він закриє проект через обшуки та негативний резонанс.

За словами Ольги Сивак, інвестору передали повідомлення про ситуацію, і він був стурбований заявами генерального прокурора. Та пізніше він отримав лист від прокуратури, в якому йдеться, що до інвестора немає жодних претензій.

«У нас є лист від Генеральної прокуратури про те, що в них немає ніяких застережень щодо інвестора. Тому він хоче реалізувати свої плани. Наразі потрібно отримати будівельні дозволи, і тоді сподіваємось розпочати будівництво на початку червня», – розповіла Ольга Сивак.

Як раніше повідомляв Львівський портал,  міський голова Львова Андрій Садовий примудрився «продати» під індустріальний парк інвесторам понад 23 гектари землі, яка навіть не входить до юрисдикції міськради Львова. Про деталі цієї справи читайте у матеріалі «Продати не своє. Чергова земельна афера львівських чиновників на 140 мільйонів?».

Окрім цього, додамо, що  за цим фактом є відкрита кримінальна справа і за неї вже взялася  Генпрокуратура.

Більше того, у листопаді минулого року ГПУ проводила обшуки у львівській мерії  з метою відшукування оригіналів документів, на підставі яких було укладено договір купівлі-продажу цієї землі.

З вилучених документів стало відомо, що за підписом мера Львова Андрія Садового під Львовом незаконно віддали 23 га землі, вартість якої виявилася на 88 мільйонів гривень нижче її собівартості.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *