ОСТАННІ НОВИНИ

Генпрокуратура вилучила у Садового документи про аферу на 88 мільйонів

|

За підписом мера Львова Андрія Садового під Львовом незаконно віддали 23 га землі, вартість якої виявилася на 88 мільйонів гривень нижче її собівартості. Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

1005

За словами Юрія Луценка, Львів втратив на земельній оборудці 88 мільйонів гривень.

«Сьогодні ГПУ провела санкціоновані обшуки у Львівські міськраді. З вилучених документів видно, що у вересні 2015 року Львівською міською радою одному з суб’єктів господарювання було надано в оренду земельну ділянку площею 23 га, нормативно-грошова оцінка якої склала 140 млн. гривень. Вже через 3 місяці (у грудні того ж року) землю за особистим підписом голови міськради продали за ціною 52 млн. грн., що на 88 млн. грн. менше її оцінки. Слідчі дії тривають – повідомив Юрій Луценко.

Водночас Генпрокурор вкотре висміяв мера Львова, який виправдовує махінації із землею бажанням залучити інвесторів.

«Прочитав обурення пана Садового. Мовляв, заважають залучати інвесторів.

Відповім: щоб залучити інвестора і ЗАКОННО заохотити його меншою ціною на землю, треба було винести на розгляд міськради пропозицію знизити ціну. Бо саме міськрада, а не Садовий може змінити своє ж рішення від 25 грудня 2014 р про базову середню ціну метра квадратного землі у місті величиною 423 грн. Відштовхуючись від неї, з урахуванням площі відчуженої землі (23 га), її вартість мала б бути понад 97 млн. грн», – додав Юрій Луценко на своїй сторінці у ФБ.

Нагадаємо, у Львові зчинився земельний скандал довкола ділянки біля села Рясне-Руське, яку незаконно передали під індустріальний парк. Цю аферу розкрили журналісти Львівського порталу. Про деталі цієї справи читайте у матеріалі «Продати не своє. Чергова земельна афера львівських чиновників на 140 мільйонів?». Окрім цього, за цим фактом є відкрита кримінальна справа і за неї вже взялася Генпрокуратура.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *