ОСТАННІ НОВИНИ

Львівському сміттю хочуть розширити горизонти

|

Міська рада Львова звертається до областей України з проханням про довготривалі договори на прийом сміття. Про це сьогодні, 3 квітня, під час брифінгу повідомив директор міського департаменту ЖКГ Сергій Бабак.

Так, керівник міського департаменту ЖКГ Сергій Бабак заявив, що полігонів області для Львова – замало.

«Я звертаюся в сусідні області, у регіони України про допомогу місту Львову, про тривалі договори до того часу на рік-півтора, коли буде збудований сміттєпереробний комплекс. Наразі Львівська область просто не здатна опрацювати усі накопичення, що має Львів. Львівська область має невеликі полігони. Тому без тривалих договорів ситуація буде повторюватися», – зазначив він.

Також він наголосив, що наразі результатів щодо придатності другої, виділеної від Львівської ОДА земельної ділянки під сміттєпереробний завод, немає.

«Ми встигли її оглянути. З коментарів мешканців, земельна ділянка належить Миколаївському цементному заводу, тому є питання про можливість використання її, оскільки вона в оренді юридичної особи. По-друге, місцеві мешканці категорично проти розташування будь-якого смітєпереробного комплексу. Ми зараз в стадії переговорів. Моя особиста думка, що Львівська міськрада спільно з ЛОДА мають вибрати земельну ділянку, на якій зробити сучасний сміттєпереробний комплекс, який буде обслуговувати як і Львів, так і 4-5 районів. Іншого шляху я просто не бачу», – повідомив С. Бабак.

Окрім того, керівник департаменту повідомив, що сьогоднішня ситуація у Львові критична.

«Ситуація критична, якщо пере накопичено 15%, наразі ми мажмо 43%. Враховуючи, що зараз наступає тепла погода , санітарний стан та екологія у Львові будуть погіршуватися. Тому треба довготривалі договори і спільно з ЛОДА опрацювання і будівництво нового сміттєпереробного комплексу для районів і міста Львова», – сказав посадовець.

Нагадаємо, у мерії сьогодні зранку заявили, що у Львові переповнено більше 40% контейнерів зі сміттям. А міський голова Львова Андрій Садовий заговорив про скликання обласної комісії ТЕБ і НС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *