ОСТАННІ НОВИНИ

Під час бойових дій у зоні АТО ворог поранив вісьмох українських військових

|

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, восьмеро військовослужбовців дістали поранення і травми. Про це Львівському порталу повідомили у інформаційно-аналітичному центрі.

Луганський напрямок

Майже всі обстріли з боку противника сталися у Попаснянському районі. Здебільшого окупанти порушували режим тиші в темну пору доби. Ворог 5 разів застосував міномети, випустивши 20 мін Також 1 ворожий обстріл стався у Лобачевому, біля Щастя. Всього за минулу добу на Луганському напрямку бойовики порушили режим тиші 9 разів.

Донецький напрямок

На світлодарській дузі вчора було достатньо неспокійно. Інтенсивність вогню вдвічі вища, ніж під Попасною. Противник порушив режим тиші близько 10 разів і, зокрема, застосовував міномети і бронетехніку. Аналогічна обстановка – під Горлівкою, де збройні інциденти відбулися у Зайцевому та Новгородському. Вчора внаслідок агресивних дій окупантів у Зайцевому загинули двоє цивільних це – чоловік та жінка, які знаходилися на вулиці, коли ворожі міни накрили житлові райони.

Тривають активні бойові дії в авдіївській промзоні. У другій половині дня ворожі обстріли тривали, з перервами, протягом 7 годин. При цьому окупанти випустили по наших позиціях близько 70 мін. Вогонь вівся з двох напрямків – південного (Спартак), південно-східного (Яковлівка). На сусідній позиції під Кам’янкою вчора також сталося 2 обстріли, зокрема 1 мінометний.

В Донецькому аеропорту також неспокійно. Бойовики обстріляли наші пороні пункти в Опитному, Пісках та Невельському. Ворог застосовує міномети, які розгорнуті безпосередньо в аеропорту та Спартаку.Всього вчора на Донецькому напрямку стався 31 ворожий обстріл, зокрема 15 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Традиційно 2 основних райони бойових дій – це ділянки фронту Красногорівка – Мар’їнка та Павлопіль-Широкине. Зокрема, у Красногорівці вчора відбулося 2 потужних мінометних обстріли з боку противника, а у Мар’їнці – обстріли з танка та БМП.

На півдні області ситуація значно складніша. Як і раніше, під ворожих прицілом залишається кожен наш опорний пункт. Основні «гарячі точки» – Водяне та Широкине. Наприклад, у Водяному між 10 та 17 годиною сталося 4 артобстріли. Міномети бойовики застосовували одразу на 5 позиціях. Також кілька ворожих мінометних обстрілів, сталася північніше, у Новотроїцькому.Всього вчора на Маріупольському напрямку стався 41 обстріл, зокрема 18 – з важкого озброєння.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *