ОСТАННІ НОВИНИ

Дідуся, який мерз на лавочці, не прийняли на ніч ні до одного львівського пункту обігріву, - Зінкевич

|

Депутат Львівської міської ради, координатор «Варти 1» Ігор Зінкевич поставив під  сумнів роботу пунктів обігріву у місті. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає Львівський портал.

didus

Як зазначив Ігор Зінкевич, вчора пізно ввечері під час патрулювання містом він побачив на вулиці Личаківській старенького дідуся, який сидів на лавці, і вирішив з’ясувати, чи йому раптом не стало зле.

«Дідусь був тверезий, але сказав, що замерз трохи, а до ранку ще далеко… Я спитав, чому він не йде додому, той відповів, що мав в село сьогодні поїхати, але не зміг добратися. Протягом певного періоду часу проходив у Львові лікування, мав проблеми зі здоров’ям і сьогодні виписали…», – написав активіст.

За його словами, старенький не встиг на автобус, щоби повернутися у рідне село і, оскільки йому не було куди дітися, вирішив перечекати до ранку на лавці.

Як пояснив Ігор Зінкевич, він не міг залишити ночувати чоловіка просто неба, тому вирішив прилаштувати його на ніч у якийсь з пунктів обігріву.

«На дворі холодно, тому залишити його там було б дурістю. Пригадавши, що у Львові є пункт обігріву, посадив діда в машину та вирушив туди з надією, що там він зможе переночувати. Дорогою туди розповів йому, що в нас про людей дбають і виділяються кошти з міського бюджету для створення таких пунктів, щоб люди, яким нікуди піти, не мерзли на дворі, адже всяке в житті трапляється…», – зазначив активіст.

Відтак спершу вони поїхали у ЛКП «Княже місто» на вулиці Тихій,5.

2

«Десь в моїй уяві було те, що пункт працює цілодобово і це допомагає людям, яким нікуди піти. Як виявилося, пункту немає, тобто він не працював, а люди, які вийшли з будинку поряд сказали, що працює він з 09.00 до 17.00», – розповів Ігор Зінкевич.

Далі вони поїхали у Центр обліку та нічного перебування бездомних громадян на вулицю Кирилівську, але там також не вдалося прилаштувати дідуся.

«Також я подзвонив у ще один Центр обліку та нічного перебування бездомних громадян Львів, що на вулиці Кирилівській, 3а: він працює з 18.00 до 9.00. Але реєстрація громадян для ночівлі проводиться лише з 18.00 до 22.00. Я пояснив ситуацію і сказав, що є депутатом міської ради і мені відповіли, що можуть прийняти і поселити його після 22.00, але для цього треба ще дідуся відвезти на Топольну та зробити флюорографію… Я запитав, чи є ще якісь пункти, які могли б прийняти дідуся на ніч, але отримав відповідь, що таких немає…», – зазначив Ігор Зінкевич.

«Повне розчарування та не розуміння, як ж так і для чого витрачати гроші з бюджету ( і навіть не знайшов інформації про те, скільки це обходиться місту) , якщо навіть вночі, коли є найбільша необхідність в обігріві і такому притулку, на вул. Тихій 5 він не працює. Вдень і в супермаркеті можна пересидіти, коли холодно, та в багатьох інших місцях, якщо, звісно, не виганяють, а що робити вночі ось таким дідусям, як зустрівся мені ?! Питання у тому на що витрачаються гроші громади і скільки на йде утримання пункту на вул. Тихій 5 ? Чи є потреба в пункті обігріву на вул. Тихій 5, коли він працює з 9.00 до 17.00 ? Хто на цьому заробляє і скільки, та для чого його існування?», – обурився активіст.

Також він повідомив, що з дідусем все в порядку і нічліг йому таки вдалося знайти завдяки товаришу активіста, який виручив. Вже сьогодні старенького відправили маршруткою додому.

Фото: соцмережі, Facebook-сторінка Ігоря Зінкевича

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *