ОСТАННІ НОВИНИ

Забудовник розповів деталі вимагання у нього хабара винниківськими депутатами

|

Депутати Винниківської міськради, які вимагали в підприємця хабар і квартиру, перебувають у СІЗО, і суд призначив кожному депутату окрему суму застави: Андрію Чорному – 4 130 000 грн, Богдану Явному – 2 750 000 грн, Всеволоду Хомі – 1 378 000 грн. Про це сьогодні, 21 жовтня, під час прес-конференції повідомив забудовник, в якого вимагали хабар, передає Львівський портал.

3

Нагадаємо, 10 тисяч доларів вимагали троє депутатів Винниківської міської ради від підприємця, який споруджує житлові будинки у Винниках, Павла Фіщука за продовження оренди на землі. Забудовник відмовився платити ці кошти. А коли зрозумів, що без хабара вирішити питання не вдається, то звернувся до військової прокуратури.

«Це угруповання у Винниках називають «ніф-ніф і наф-наф». Головна дійова особа тут – колишній міський голова Винників Сергій Уваров. Співголова цього угруповання – Андрій Чорний,  якого затримали разом з двома іншими депутатами під час отримання хабара. Два інші затримані – це виконавці. Всеволод Хома під час каденції Уварова озвучував усі корупційні питання з голосу на сесії. Богдан Явний також був депутатом, але його позбавили мандату», – розповідає підприємець про осіб, які тривалий час вимагали у нього гроші.

За його словами, вперше так звані посередники підійшли до нього у квітні цього року. Адже в липні закінчувався договір оренди на земельну ділянку під будівництво, який потрібно було продовжити ще на п’ять років, як це вже робили раніше.

« 12 липня закінчувався цей термін. На цій ділянці вже збудований один будинок і проведені комунікації. Я сказав, що хабарів давати не буду, а той, хто буде вимагати, сяде у в’язницю», – сказав Павло Фіщук.

Також забудовник назвав ще одного посередника.

«Це – колишній голова обласної ради Михайло Сендак, який і озвучив мені цю цифру і сказав, що забезпечить мені безпеку цього процесу. Його син працює в прокуратурі Закарпатської області. І він сказав, що оскільки в нього – зв’язки в прокуратурі та СБУ, то до нього підійшли з проханням стати гарантом в цій справі. Він сказав: «Мене попросили організувати процес передачі коштів», –  розкривав подробиці перемовин хабарників хабарник.

За його словами, Михайло Сендак зустрічався з ним тільки один раз. На другій зустрічі, в липні, його вже не було. Натомість, про те, що треба платити, Павлові Фіщуку натякали і прямим текстом казали чинні депутати Винниківської міськради.

Стаття, за якою затримали депутатів Винниківської міськради, передбачає конфіскацію майна.

«Андрій Чорний – це дуже багата людина. Як сказав прокурор, це міні-Янукович. У його будинку є навіть ліфт, не кажучи вже про басейн та інше. Я би хотів, щоби його будинок конфіскували і передали дитячому садочку, який він так і не збудував, тому що вкрав землю, яка була призначена під будівництво садочка», – каже Павло Фіщук.

Також забудовник стверджує, що затримані намагаються зараз вплинути на рішення суду та самих суддів, щоби їм зменшили суму застави.

За словами Павла Фіщука, він оприлюднює цю інформацію свідомо, щоби хабарники не змогли уникнути відповідальності.

За словами Павла Фіщука, інші забудовники не мали таких проблем, як він, тому що всі земельні ділянки у Винниках належать родинам Уварова та Чорного.

Також забудовник сказав, що йому вдалося зламати цю схему тільки завдяки зверненню до військової прокуратури. Саме тому до моменту затримання вдалося уникнути витоку будь-якої інформації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *