ОСТАННІ НОВИНИ

Депутатам-хабарникам Винниківської міськради «світить» 10 років тюрми

|

На Львівщині співробітники Служби безпеки України спільно з військовою прокуратурою Львівського гарнізону затримали на одержанні чималого хабара трьох депутатів Винниківської міської ради. Про це сьогодні на брифінгу розповів військовий прокурор Владислав Савинець, передає кореспондент Львівського порталу.

4

«Ще в середині літа до військової прокуратури Львівського гарнізону звернувся приватний підприємець, який повідомив, що депутати Винниківської міської ради вимагають у нього кошти за продовження договору оренди земельної ділянки. У зв’язку з цим військовою прокуратурою почалося документування протиправної діяльності групи осіб. За результатами документування, яке тримало майже 4 місяці, нам вчора вдалося завершити важку спецоперацію і задокументувати факт одержання трьома депутатами неправомірної вигоди у розмірі 10 тисяч доларів США», – розповів Владислав Савинець.

5

Варто зазначити, що спочатку вказані депутати вимагали хабар у розмірі 100 тисяч доларів, але в подальшому зменшували свої вимоги до 10 тисяч.

«Правоохоронці встановили, що посадовці, один з яких є заступником голови постійної комісії з питань земельних відносин, охорони навколишнього середовища та архітектури, вимагали від підприємця десять тисяч доларів США та однокімнатну квартиру вартістю понад триста п’ятдесят тисяч гривень за сприяння у продовженні оренди земельної ділянки для зведення багатоквартирного будинку. Це питання було затверджено для розгляду під час чергової сесії міської ради», – сказала прес-офіцер у Управління Служби безпеки України у Львівській області Мирослава Клячківська.

3

«Зараз депутати знаходяться в ізоляторі тимчасового утримання. Їм готується повідомлення про підозру і завтра їм буде обрано запобіжний захід. Прокуратура проситиме, щоб це було тримання під вартою», – повідомив військовий прокурор.

1

За такий злочин зловмисники можуть понести покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років з конфіскацією майна і позбавленням права обіймати певні посади до 3 років.

Додамо, що вчора повідомлялося, що затримали 4 депутатів-хабарників, проте після ретельної перевірки військова прокуратура встановила, що один з чоловіків був цивільної особою, яка виконувала роль водія і не брала участі у одержанні неправомірної вигоди.

Фото: СБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *