ОСТАННІ НОВИНИ

Українським таксистам хочуть зменшити вартість ліцензії у 10 разів

|

У Кабміні готують зміни у транспортному законодавстві, зокрема збираються зменшити у 10 разів розмір плати за ліцензію таксі. Про це у Facebook повідомив заступник міністра інфраструктури Дмитро Роменський, передає кореспондент Львівського порталу.

таксі

За його словами, міністерство готується до внесення інфраструктурних законопроектів на транспортному дні у Верховній Раді України.

«За дорученням та під головуванням Міністра сьогодні провели круглий стіл – обговорення законодавчої ініціативи Міністерства щодо врегулювання ринку таксі. Запрошені були народні депутати Комітету ВРУ з питань транспорту, представники бізнесу, профспілкових та громадських організацій у цій сфері. Дійсно є проблема: величезна частина всіх перевезень таксі перебуває у тіні, нові робочі місця не створюються, не сплачуються податки, та не завжди якість таких послуг і безпека пасажирів на належному рівні»,- написав він.

«Суть та ідеологія законодавчих ініціатив Мінінфраструктури: максимально спростити доступ нових учасників до ринку перевезень таксі, в 10 разів зменшити розмір плати за ліцензію (плата буде – 150 грн.), легалізувати тих осіб, які працюють у тіні за договором з інформаційно-диспетчерськими службами, у т.ч. через мобільні додатки. Особи, які заробляють підвозячи пасажирів на своєму авто, мають сплачувати тільки податок з отриманого доходу чи єдиний податок, за простою та зручною процедурою. Але поряд з спрощенням та дерегуляцією планується посилити контроль та санкції за порушення вимог законодавства в цій сфері», – додав заступник міністра.

Також Д. Роменський переконаний, що такі ініціативи Міністерства забезпечать вихід цього ринку з тіні, легалізують його, збільшать надходження до бюджету та створять прості та зручні механізми для сотень тисяч осіб, які легально працюватимуть на цьому ринку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *