ОСТАННІ НОВИНИ

Відтепер львів’яни можуть за доступною ціною літати на вихідні до Вільнюса

|

Авіакомпанія «МАУ» відкрила новий рейс між Львовом та Вільнюсом, що дає можливість українцям майже за годину опинитись у столиці Литви, передає кореспондент Львівського порталу.

dsc_0034

dsc_0077

«Українські туристи дуже цікавляться Вільнюсом. Окрім того, історично так складено, що між Литвою та Україною були давні партнерські та родинні стосунки. Відтак наша авіакомпанія відкриває новий прямий регулярний рейс Зі Львова до Вільнюса. Цей рейс дозволить розвивати співпрацю між цими містами, зокрема навіть у туристичній сфері», – розповів Регіональний представник «МАУ» в Західному регіоні Денис Лукачович.

«У наш час не так легко відкрити новий напрямок, доводиться прикладати дуже багато зусиль як авіакомпанії, так і аеропорта. Авіакомпанія «МАУ» є одним з  найбільш потужних перевізників, вона виконує найбільшу кількість рейсів з аеропорту «Львів» і ми щасливі, що саме національних перевізник відкриває такий напрямок. Сподіваюсь, що ми й надалі будемо розвивати відносини між авіакомпанією та нашим аеропортом», – сказала директор Аеропорту «Львів» Тетяна Романовська.

dsc_0091

В рамках запуску нового рейсу першим літаком з Вільнюса прилетів Посол Литви в Україні Marius Janukonis та ще чимала делегація з Литви.

dsc_0081

«Цей рейс є першим авіасполученням в історії і сьогодні багато разів хочеться говорити «перший раз в історії». Цього року вперше є 4 прямі напрямки, які об’єднують Литву і Україну, вперше така велика кількість литовців бере участь у львівському Форумі видавців. Як посол, я дуже радий, що наші зв’язки так розвиваються. Цей рейс розкриває нові можливості для спілкування, для пізнання. Литовці і українці – це дуже близькі народи, але ми можемо дізнатись одне про одного ще більше», – запевнив Посол Литви в Україні Marius Janukonis.

dsc_0111

В свою чергу Посол України у Литві додав, що наші країни та народи є дуже близькими, тому цей рейс має бути досить популярним.

«Ця подіє є дуже важливою та радісною, ми всі до неї готувалися. Я думаю, що цей маршрут має бути дуже популярним, адже він зміцнює не лише наші сучасні відносини, а й підтверджує, що Литва і Україна має ці мости зв’язків вже сотні років.Я вітаю нас всіх з тим, що зараз ми стали будівельниками тих мостів», – вважає Посол України у Литовській Республіці Володимир Яценківський.

Рейс буде виконуватись двічі на тиждень. Зараз доступна ціна на рейс становить 1316 гривень в обидві сторони, що є доступною можливість побачити красу Вільнюса. Раніше альтернативою була лише поїздка автобусом, що тривала близько 12 годин та обходилась майже в 1,5 рази дорожче ніж летіти літаком.

dsc_0247

dsc_0282

Розклад рейсів:

№ рейсу Напрямок Дні Виліт Приліт
PS 167 Львів – Вільнюс 1….6. 00:10 01:30
PS 168 Вільнюс – Львів ….5.7 21:55 23.15

dsc_0264

dsc_0322

Фото: Соломія Григор’єва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *