ОСТАННІ НОВИНИ

У річці на Львівщині масово вимерла риба

|

У річці Думна, що протікає селом Кукезів Кам’янка-Бузького району на Львівщині, місцеві виявили масовий мор риби. Сама водойма білого кольору, з неї смердять каналізаційні стоки, пише Газета по-українськи.

180

«Це просто жах, що робиться, проте це питання не одного року. Скільки ми вже зверталися до екологів, ніякої реакції. Вчора, коли мешканці побачили, як спливла риба, не витримав і викликав поліцію. Річка білого кольору, з неї смердить. Все через те, що в сусідньому селі Ременові фірма «Галичина» відкрила молокозавод. Тепер усі стоки і відходи випускає в річку. Звідти й біда. Раніше вони яблука мили й увесь цей бруд у Домну зливали, тепер ще й молочні відходи», — говорить сільський голова Андрій Андрущенко.

У селі працюють фахівці екологічної інспекції, правоохоронці та рятувальники. Екологи намагаються встановити причини масової загибелі риби. А також — від чого саме шириться сморід у Думні.

«Наша річка повноводна. У ній навіть літом діти купаються. Із трьох сіл приїздять. Тепер це дуже небезпечно стало. Торік худоба води напилася — то потруїлася, поздихала, тепер риба спливла, страшно дітей пускати», — говорить місцева Галина.

За даними Департаменту з питань цивільного захисту населення ЛОДА, причина мору встановлюється, працюють фахівці екологічної інспекції, оперативна група ДСНС у Львівській області, представники відділу поліції, керівництво районної та сільської рад.

Обсяги загиблої риби встановлюються.

Фото: Ілюстративне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *