ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра у Львові розпочинаються Дні газети «День»

|

Завтра у Львові розпочинаються 17-ті Дні газети «День», під час яких жителі та гості міста зможуть взяти участь у пізнавальних дискусіях, представленні новинок із бібліотеки газети та побачити найкращі знімки міжнародного фотоконкурсу «День»-2015 і, звичайно, поповнити домашню або бібліотеку рідної школи розумними виданнями. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

FK_2016_Lviv_A3____1_1464187117_613x867

Першою подією стане зустріч у четвер о 19.45 в антикафе «Communa». Лариса Івшина спілкуватиметься з аудиторією про 20 років якісної альтернативи «Дня» та представить бестселери – «Повернення в Царгород» та триптих «Котел, або Справа без терміну давності», «Я – свідок, Записки з окупованого Луганська», «Катастрофа і Тріумф. Історії українських Героїв», які вийшли вже другим тиражем.

27 травня о 12.00 у фойє головного корпусу Національного університету «Львівська політехніка» відбудеться урочисте відкриття фотовиставки «День»-2015. Після цього о 13.30 в ауд. № 204 Національного університету «Львівська політехніка» із Ларисою Олексіївною матимуть нагоду поспілкуватися студентська молодь, викладачі, діячі культури та освіти.

«Акценти Фотовиставки «День-2015» – не стільки на емоційну складову (хоча куди ж без неї), скільки на осмислення подій, які нині переживає Україна. Цьогорічна експозиція – це безперервний перетин поглядів. Погляди відвідувачів перетинатимуться з поглядами військових, що дивляться на них з бліндажів, окопів, з БТРів і танків, з поглядами політиків (а це вже зовсім інші обличчя, типажі й очі), з поглядами переселенців і волонтерів, митців, дітей… Ця виставка стала своєрідним полілогом, який відбувається між глядачами, фотографами і героями світлин. І, повірте, все буде зрозуміло без слів. Весь драматизм, наш спільний досвід і шлях подолання», – наголошують організатори.

«Якщо «читати» надісланий на виставку фотоматеріал, то я бачу драматизм подолання, драматизм стану, в якому перебуває країна. Це – рівень політики і рівень людського, «сектор живого», звідки бере свої сили українець. Багато є того, що є, власне, назвою однієї з наших нових книг – «Катастрофа і Тріумф». До катастрофи я відношу не тільки знімки військових. Найбільшою драмою є те, що травмована 20-м століттям людина, якій держава не змогла допомогти, а ще більше на початку 90-х запустила її по деструктивній дорозі, руйнує себе і все навколо…», – – розповідає головний редактор «Дня» Лариса Івшина.

Фото: ЛОДА

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *